Privacyverklaring

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT BINNEN DE PRAKTIJK

Huid- en Oedeemcentrum verwerkt uw medische en persoonsgegevens als u gebruik maakt van de diensten van Huid -en Oedeemcentrum en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Huid- en Oedeemcentrum verstrekt.

Huid- en Oedeemcentrum kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Uw voor- en achternaam
  • Geboortedatum en BSN
  • Uw adresgegevens                         
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres
  • Uw IP-adres
  • Uw medische gegevens


HOE VERWERKEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij op in een digitaal patiëntendossier. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. We verwerken niet meer persoonsgegevens dan nodig om u van dienst te kunnen zijn. U gaat met de opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren. Tijdens een eerste contactmoment vragen we hier ook specifiek naar. U krijgt bericht van ons als er iets is misgegaan met de verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. In dat geval stuurt u ons een schriftelijk verzoek.  Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.

WAAROM  HEEFT HUID -EN OEDEEMCENTRUM DEZE GEGEVENS NODIG?

Huid- en Oedeemcentrum verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt onbereikbaar bent.  Daarnaast kan Huid- en Oedeemcentrum uw medische en persoons gegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u overeengekomen behandelplan bestaande uit huidtherapeutische dienstverlening. U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief.

BSN

Erkende zorgverleners zijn verplicht uw BSN vast te leggen in het digitale patiëntendossier. Het BSN is een uniek persoonsgebonden nummer.  Het BSN in de zorg wordt gebruikt omfouten te voorkomen bij de uitwisseling van financiële en medische gegevens;
  • persoonsverwisseling te voorkomen;
  • eenvoudiger te kunnen declareren bij de zorgverzekering indien van toepassing
  • betere bescherming te bieden tegen identiteitsfraude

HOE LANG BEWAART HUID- EN OEDEEMCENTRUM UW GEGEVENS?

Huid- en Oedeemcentrum bewaart uw persoons- en medische gegevens. Wij zijn wettelijk (WBGO) verplicht uw dossier 15 jaar te bewaren. U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.

DELEN MET ANDEREN

Huid- en Oedeemcentrum verstrekt uw medische en persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is en geven dit alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.

COOKIES

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

YOUTUBE

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Youtube-dienst. Wij gebruiken deze dienst om u video's te tonen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben geen invloed op verdere verwerking. De informatie wordt overgebracht naar en door Google voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

DOELEINDEN

Wij verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

OPT-OUT

Indien u de website wenst te gebruiken zonder trackers raden wij aan om een privacy-bevorderende browser-plugin te installeren zoals Disconnect.me, Do Not Track Me of Ghostery. Hiermee kunt u per website en tracker aangeven of u deze wilt toestaan. Het kan zijn dat een bepaalde functionaliteit door het gebruik van deze plugins niet beschikbaar is.

DERDEN

De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering schriftelijk indienen. Huid- en Oedeemcentrum zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

BEVEILIGEN

Het elektronisch patiëntendossier voldoet aan de NEN 7510 en draait op een ISMS (Information Security Management System).
Huid- en Oedeemcentrum neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Huid- en oedeemcentrum maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

CONTACT

Huid- en Oedeemcentrum is als volgt te bereiken:

Postadres: Lijzijde 99, 8251LL Dronten
Inschrijvingsnummer handelsregister KVK 63271648

Telefoon: 0321-337134
E-mailadres: info@huidenoedeemcentrum.nl