Even voorstellen...

In 2001 is Helga Morreau in Dronten gestart met het Huid- en Oedeemcentrum. De tweede vestiging werd in 2008 geopend in Harderwijk. Het bleek namelijk dat er ook veel mensen uit Harderwijk en omstreken naar Dronten kwamen voor behandelingen.

Groepsfoto
Omdat de praktijk in Dronten verder groeide, verhuisde de praktijk in 2009, van een ruimte in Woonzorgcentrum “De Regenboog”, naar het paramedisch centrum "de WoonArk" aan de Lijzijde.
De derde vestiging werd in mei 2015 geopend op Urk, zodat ook mensen uit deze omgeving dichtbij huis terecht kunnen voor behandelingen van een huidtherapeut.

En in bepaalde gevallen kan één van onze professionele huidtherapeuten u zelfs thuis komen behandelen.

Inmiddels zijn er bij het Huid- en Oedeemcentrum 5 huidtherapeuten werkzaam en een administratief medewerker om het geheel qua organisatie en planning te ondersteunen.Over ons


Helga Morreau-van Deurse
Helga Morreau-van Deurse
Eigenaar / huid- en oedeemtherapeut

Huidtherapie, een vrij jong en veelzijdig beroep. Voor mij een boeiend en interessant vakgebied! Na het afronden van mijn opleiding heb ik eerst enkele jaren ervaring opgedaan in Almere. Vervolgens ben ik in 2001 mijn eigen praktijk gestart in Dronten. De praktijk is gegroeid en we werken er nu met 5 huid- en oedeemtherapeuten en we worden bijgestaan door een administratief medewerker. Ik vind het belangrijk (visie) om dichtbij de patiënt te staan: duidelijke informatievoorziening, professionele aanpak en een open benadering. Dichtbij de mens; voor, tijdens en na de behandeling. En dit alles bij een voortdurende ontwikkeling!


Laura
Laura Hendriks
Huid- en oedeemtherapeut

Sinds Juni 2012 ben ik werkzaam als Huidtherapeut bij het Huid- en Oedeemcentrum in Dronten en Harderwijk. Het geen wat mij erg aanspreekt aan het beroep als huidtherapeut is de veelzijdigheid en de diversiteit binnen het vakgebied. Geen patiënt is hetzelfde en dit zorgt voor veel uitdaging in het werk. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik de kwaliteit van leven van een patiënt kan verbeteren door het uitvoeren van de juiste behandeling. Naast het fysieke aspect van mijn beroep vind ik persoonlijk contact erg belangrijk en bied daarom ook graag een luisterend oor.Ilse
Ilse Liebrand
Huid- en oedeemtherapeut

Sinds oktober 2013 ben ik werkzaam als huidtherapeut bij het Huid- en Oedeemcentrum. Na het behalen van mijn diploma in 2006 ben ik vijf jaar werkzaam geweest als huidtherapeut in Almere en Lelystad. In die periode heb ik verscheidene opleidingen gedaan om mijn werkzaamheden en vakkundigheid te vergroten. Zo heb ik onder andere leren medisch tatoeëren en dit in de praktijk ook veelvuldig toegepast. Vervolgens ben ik twee jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Omdat ik mijn werkzaamheden als huidtherapeut toch erg miste, ben ik weer op zoek gegaan naar werk in dit vakgebied. De veelzijdigheid van het beroep en het contact met mensen spreekt mij erg aan. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en goed te luisteren naar de behoeften van de patiënt om zo professionele en persoonlijke zorg te bieden.
 

Annemieke
Annemieke Rook
Huid- en oedeemtherapeut

In 2009 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut waarna ik zes jaar heb gewerkt in een praktijk in Almere, Lelystad en ’t Loo-Oldebroek. Sinds maart 2016 ben ik werkzaam bij het Huid- en Oedeemcentrum. Het is een gezellige en professionele praktijk waar we u graag willen helpen! Vóór mijn werk als huid- en oedeemtherapeut was ik schoonheidsspecialiste. De medische wereld bleef mij trekken en erg interessant maar tevens wilde ik ook op cosmetisch gebied behandelingen uitvoeren. De opleiding HBO huidtherapie sloot daar perfect op aan. Een behandeling op maat voor iedere cliënt , en het bieden van een luisterend oor maakt het een prachtig vakgebied. Naast het werken als huid- en oedeemtherapeut ben ik aangesloten bij de NVH en zit in een kringgroep met andere collega-huidtherapeuten. Tevens ben ik geregistreerd bij het KP (Kwaliteitsregister Paramedici) waarvoor er punten moeten worden behaald d.m.v. het volgen van scholingen. Dit om up-to-date te blijven binnen het vak Huidtherapie zodat we onze cliënten goede zorg kunnen bieden!


Dominique Klumper
Dominique

Waarnemend huid- en oedeemtherapeut

Mijn naam is Dominique Klumper en ik ben waarnemend huidtherapeut bij het Huid- en Oedeemcentrum. Dat houdt in dat ik behandelingen uitvoer op het moment dat één van de andere teamleden verlof heeft. Wat ik het allermooiste vind aan mijn vak is dat onze behandeling ècht iemands kwaliteit van leven kan verbeteren. Of dat nu bij een cosmetische hulpvraag is of een medische klacht: de uitdaging om tot het best haalbare resultaat te komen is voor mij even groot. Ik vind het belangrijk dat u begrijpt hoe de behandeling in zijn werk gaat en hoe u zelf aan een succesvolle behandeling kunt bijdragen. Daarom staat informatie geven en daarmee patiëntveiligheid bij mij hoog in het vaandel.


Marieke
Marieke Bonsink-Sinnema
Administratief medewerker

Sinds 1 februari 2011 ben ik bij het Huid- en Oedeemcentrum werkzaam als administratief medewerker.
Na jaren aan het bed werkzaam te zijn geweest, wil ik mij nu graag op een andere manier inzetten voor het op peil houden van de kwaliteit van zorg.
In het verleden heb ik onder andere gewerkt als verpleegkundige en als zorgcoördinator.
Bij het Huid- en Oedeemcentrum heb ik veel nieuwe mogelijkheden tot zelfontplooiing.
Het contact met mensen en de diversiteit van mijn werkzaamheden maken dat het werk prima bij mij past.
Ik vind het belangrijk dat u zich als patiënt op uw gemak voelt. Dit probeer ik te bereiken door het geven van goede informatie, een vriendelijke benadering en goede service.
Ik ben u graag van dienst bij het Huid- en Oedeemcentrum!