Even voorstellen...

In 2001 is Helga Morreau in Dronten gestart met het Huid- en Oedeemcentrum. De tweede vestiging werd in 2008 geopend in Harderwijk. Het bleek namelijk dat er ook veel mensen uit Harderwijk en omstreken naar Dronten kwamen voor behandelingen.

Groepsfoto
Omdat de praktijk in Dronten verder groeide, verhuisde de praktijk in 2009, van een ruimte in Woonzorgcentrum “De Regenboog”, naar het paramedisch centrum "de WoonArk" aan de Lijzijde.
De derde vestiging werd in mei 2015 geopend op Urk, zodat ook mensen uit deze omgeving dichtbij huis terecht kunnen voor behandelingen van een huidtherapeut.

En in bepaalde gevallen kan één van onze professionele huidtherapeuten u zelfs thuis komen behandelen.

Inmiddels zijn er bij het Huid- en Oedeemcentrum 4 huidtherapeuten werkzaam en een 2 administratieve medewerkers om het geheel qua organisatie en planning te ondersteunen.

Per 1 september 2020 heeft Sommer Huidtherapie de praktijk overgenomen deze is gevestigd in Lelystad en in het Spaarneziekenhuis te Hoofddorp.Over ons


Helga Morreau-van Deurse
Helga Morreau-van Deurse
Eigenaar / huid- en oedeemtherapeut

Huidtherapie, een vrij jong en veelzijdig beroep. Voor mij een boeiend en interessant vakgebied! Na het afronden van mijn opleiding heb ik eerst enkele jaren ervaring opgedaan in Almere. Vervolgens ben ik in 2001 mijn eigen praktijk gestart in Dronten. De praktijk is gegroeid en we werken er nu met 5 huid- en oedeemtherapeuten en we worden bijgestaan door een administratief medewerker. Ik vind het belangrijk (visie) om dichtbij de patiënt te staan: duidelijke informatievoorziening, professionele aanpak en een open benadering. Dichtbij de mens; voor, tijdens en na de behandeling. En dit alles bij een voortdurende ontwikkeling!


Amanda
 Amanda Zijl 
Huid- en oedeemtherapeut

Sinds augustus 2019 ben ik afgestudeerd als Huidtherapeut aan de Hogeschool in Utrecht. Vanaf 1 september 2019 ben ik werkzaam in het Huid- en Oedeemcentrum. Hier krijg ik de kans om wat ik geleerd heb eindelijk in de praktijk te brengen en mijn grote passie uit te voeren. De opleiding tot huidtherapeut heeft mij bloed, zweet en tranen gekost maar was het meer dan waard. Door mijn eigen huidproblemen heeft de huid mij altijd gefascineerd. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu andere kan helpen met hun problemen en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Tijdens mijn werk wil ik mij graag verder verdiepen in lymfoedeem en lipoedeem en alle andere problemen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij mij hoog in het vaandel. Samen zorgen we voor het beste resultaat!    


Iris
Iris van Essen
Huid- en oedeemtherapeut

Sinds december 2018 ben ik met plezier, werkzaam binnen het team van het Huid- en Oedeemcentrum. Na het behalen van mijn diploma’s schoonheidsspecialiste niveau 3 en 4, was ik op zoek naar meer verdieping binnen de huidproblematiek. In 2015 behaalde ik mijn HBO diploma Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. Klachten groot of klein, ik haal mijn energie uit het vinden van de juiste oplossing en passende behandeling voor iedere patiënt. Dat is wat mij drijft. Ik heb veel ervaring opgedaan bij huid- en laserklinieken  en was toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging,  het werken binnen de medische sector van ons beroep, heb ik nu gevonden en grijp ik met beide handen aan! Ik wil patiënten voorzien van optimale huid therapeutische zorg. Aandacht, rust en kwaliteit staan bij mij voorop. Met deze kwaliteiten wil ik mijn patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn binnen het Huid- en Oedeemcentrum.
 

Annemieke
Annemieke Rook
Huid- en oedeemtherapeut

In 2009 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut waarna ik zes jaar heb gewerkt in een praktijk in Almere, Lelystad en ’t Loo-Oldebroek. Sinds maart 2016 ben ik werkzaam bij het Huid- en Oedeemcentrum. Het is een gezellige en professionele praktijk waar we u graag willen helpen! Vóór mijn werk als huid- en oedeemtherapeut was ik schoonheidsspecialiste. De medische wereld vind ik erg interessant en tevens op cosmetisch gebied wilde ik behandelingen blijven uitvoeren. De opleiding HBO huidtherapie sloot daar perfect op aan. Een behandeling op maat voor iedere cliënt en het bieden van een luisterend oor, maakt het een prachtig vakgebied. Naast het werken als huid- en oedeemtherapeut ben ik aangesloten bij de NVH en zit in een kringgroep met andere collega-huidtherapeuten. Tevens ben ik geregistreerd bij het KP (Kwaliteitsregister Paramedici) waarvoor er punten moeten worden behaald d.m.v. het volgen van scholingen. Dit om up-to-date te blijven binnen het vak Huidtherapie zodat we onze cliënten goede zorg kunnen bieden!Marieke
Marieke Bonsink-Sinnema
Administratief medewerker

Sinds 1 februari 2011 ben ik bij het Huid- en Oedeemcentrum werkzaam als administratief medewerker.
Na jaren aan het bed werkzaam te zijn geweest, wil ik mij nu graag op een andere manier inzetten voor het op peil houden van de kwaliteit van zorg.
In het verleden heb ik onder andere gewerkt als verpleegkundige en als zorgcoördinator.
Bij het Huid- en Oedeemcentrum heb ik veel nieuwe mogelijkheden tot zelfontplooiing.
Het contact met mensen en de diversiteit van mijn werkzaamheden maken dat het werk prima bij mij past.
Ik vind het belangrijk dat u zich als patiënt op uw gemak voelt. Dit probeer ik te bereiken door het geven van goede informatie, een vriendelijke benadering en goede service.
Ik ben u graag van dienst bij het Huid- en Oedeemcentrum!