Grove poriën

Poriën zijn de openingen van de zweetkliertjes van onze huid die iedereen heeft, hetzij groot of klein. We hebben onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). In de loop van de tijd kunnen de poriën groter worden en dat worden dan grove poriën genoemd. Deze zijn vaak rond de neus en op de T-zone te vinden; de plekken waar de huid vaak wat vetter is. Wanneer de huid veel talg afscheidt (vette huid) staan de poriën wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg.
De oorzaak van grove poriën is te wijten aan het feit dat naarmate je ouder wordt de hoeveelheid collageen in de huid afneemt, waardoor de stevigheid van de poriewandjes vermindert.
Talg en andere soorten vervuiling die erin achterblijven rekken de poriën als het ware op, waardoor ze steeds duidelijker zichtbaar worden. Daarnaast vergroten ook de zweetklieren in de huid en komen ze door het slapper worden van de huid meer aan de oppervlakte te liggen. Grove poriën die zijn ontstaan doordat ze elasticiteit hebben verloren kunnen ook genetisch bepaald zijn.
Als u eenmaal grove poriën heeft gekregen is het vrijwel onmogelijk om het verschijnsel volledig te draaien. Wel is het mogelijk om met de juiste werkzame producten en behandeling te voorkomen dat grove poriën verergeren en kan de huidstructuur verfijnd worden.


Onze behandelmogelijkheden bij : Grove poriën